School

waar je leert

samenleven

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

School

waar je leert

samenleven

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

School

waar je leert

samenleven

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

School

waar je leert

samenleven

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Samenleven in een stamgroep

Kinderen leren en werken met elkaar in stamgroepen. We hebben elkaar nodig: kinderen, stamgroepleiders en ouders/verzorgers. Met elkaar zorgen we voor een sfeer waar iedereen zich thuis voelt. In een stamgroep zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar. Zo is elk kind een keer de jongste, de middelste, maar ook een keer de oudste in een groep. Van minder wetende naar meer wetende; elkaar helpen en uitleggen aan de ander is een ultieme manier om te leren. De rol in de groep vraagt elk jaar wat anders van de kinderen. De stamgroepleider is er om te stimuleren en te begeleiden in dit proces.

De kinderen in de onderbouw (0/1/2) zijn ‘de Bevers’. Deze stamgroep heet de Bevers omdat een Bever vindingrijk, sociaal en trouw is. Ook zijn ze ijverig. Bevers zijn bezig met een plan en daar houden ze zich aan. Bevers bouwen samen hun burcht en dit biedt veiligheid. Kleuters herkennen de eigenschappen en leren ook vanuit basisveiligheid. De fundering wordt gelegd en ze gaan werken naar de volgende stap in hun schoolloopbaan.

De kinderen van onze middenbouw (3/4/5) zijn ‘de Giraffen en de Zebra’s’. Giraffen en Zebra’s leven in kleine groepen samen op de Savanne. Giraffen en Zebra's zijn dieren die goed kunnen samenwerken. Dit kunnen de Giraffen en Zebra’s bij ons op school ook. Iedere Giraf heeft een uniek vlekkenpatroon en iedere Zebra een eigen streepjescode. In onze stamgroep mag ieder kind zijn eigen vlekkenpatroon of streepjescode laten zien... Je mag bij ons jezelf zijn!

De kinderen in de bovenbouw (6-7-8) zijn ‘de Paradijsvogels’. Een Paradijsvogel is kleurrijk. De verschillende kleuren staan voor diversiteit. Elke Paradijsvogel heeft zijn of haar eigen kleuren, ook wel karaktereigenschappen en talenten. Als de Paradijsvogel zijn eigen kleuren heeft ontdekt en gegeven zal deze klaar zijn om uit te vliegen. De Paradijsvogel vliegt uit naar het volgende nest, het voortgezet onderwijs. Voor elke Paradijsvogel zal het volgende nest anders zijn, het is namelijk een plek (middelbare school) die past bij jou als mens!

Alle stamgroepen vormen, in relatie met ouders/verzorgers en de stamgroepleiders, een mini-maatschappij en samen verkennen wij de wereld om ons heen.

 

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.

en op Instagram